Midsommar

I år blir Midsommarfirandet lite annorlunda men du kan fortfarande fira Midsommar. 

Sprid glädje av sång och dans och bjud in dina vänner och släktingar på ett digitalt möte och fira tillsammans! Håll i, håll ut och håll avstånd <3

Här har vi listat saker du kan göra under midsommarhelgen! 

  • Plocka blommor – en form av midsommarmagi som finns kvar idag, att plocka sju olika sorters blommor att lägga under din huvudkudde för att drömma om vem du kommer att gifta dig med. Enligt traditionen ska du plocka dina blommor under tystnad, och samtidigt hoppa över sju gärdsgårdar. 
  • Gör en egen midsommarstång – klä en liten midsommarstång med blommor och blad och dansa kring den hemma, antingen på balkongen, altanen eller i trädgården. Ring farmor eller morfar på telefonen och sjung och dansa separat men ändå tillsammans.
  • Gör din egen midsommarkrans – fyll den med blommor och blad, och kanske passa på att göra en även åt mormor och morfar som du kan lämna i brevlådan åt dem. Ta sedan bilder när du bär den och skicka till varandra med en midsommarhälsning.
  • Sjung sånger – åk hem till en släkting som du kanske inte får träffa just nu, ställ dig utanför och sjung de gamla klassikerna som bland annat ”Vi äro musikanter” och ”Små grodorna”. Sprid glädje och sjung tillsammans fast på avstånd. 
  • Ät god mat – köp hem färska jordgubbar, färskpotatis och sill och njut av en riktig festmåltid, med det som hör till Midsommar. Njut av att sommaren äntligen är här. 

Erbjudanden och restauranger som har öppet under midsommarhelgen