Hockey i toppklass till Nyköping

Nyköping får besök av morgondagens stjärnor när junior-SM arrangeras 6-9 april på Rosvalla.

För sjunde året avgörs Junior-SM för pojkar i ishockey på Rosvalla. Under fyra dagar, 6-10 april, avgörs vilka lag som blir svenska mästare. Nytt för i år är att även U16-mästerskapet ingår i arrangemanget. Som vanligt kommer åldersklasserna J18 och J20 tampas om guldet.

Nyköpings Sportklubb är medarrangör tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och är stolta över Nyköping återigen får uppleva hockey i toppklass.

–Nyköpings SK är mycket glada att återigen få arrangera U- och J-SM i hockey. Vi tar evenemanget väldigt seriöst och detta är ett kvitto på att vi gjort det bra tidigare och det ska vi ska bygga vidare på, säger Christian Vallin, evenemangsansvarig Nyköpings SK.

2015 arrangerades J-SM för första gången i Nyköping.

– Vi ser fram emot slutspelen i Nyköping, som alltid levererar högklassiga arrangemang. Den här helgen brukar bjuda på fin ishockey och locka mycket publik, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi på Nyköpings Arenor gläds mycket åt att våra föreningar får så fina förtroenden år efter år. Det är ett fint kvitto på att det görs ett bra arbete som förbunden och publiken uppskattar. Vi gör naturligtvis allt vi kan för att ge de bästa förutsättningarna för evenemangen och arbetar tajt med föreningslivet för att varje arrangemang skall bli unikt och andas stolthet, kvalitét med värdskap i världsklass, säger Lars Persson, verksamhetschef på Nyköpings Arenor.