Hockey i toppklass till Nyköping

Nyköping får besök av morgondagens stjärnor när två prestigefyllda evenemang kommer till stan.

För sjätte året avgörs Junior-SM för pojkar i ishockey på Rosvalla. Under fyra dagar, 7-10 april, avgörs vilka lag som blir svenska mästare i åldersklasserna J18 och J20.

Nyköpings Sportklubb är medarrangör. Vad betyder evenemanget för föreningen och för Nyköping?

– Mycket! Det är ett evenemang som föreningens olika delar genomför tillsammans. Våra utövare skapar sig förebilder och får titta på hockey av hög klass. Hockeypubliken i Nyköping är kunnig. Det är stor underhållning att kolla på juniorhockey på hög nivå och oerhört kul att få erbjuda hockey av toppklass till invånarna, säger Christian Vallin, eventansvarig för Nyköpings Sportklubb.

2015 arrangerades J-SM för första gången i Nyköping. 

– Svenska Ishockeyförbundet har arrangerat slutspelet tillsammans med Nyköpings Sportklubb flera gånger tidigare. Det engagemang och driv som föreningen visar för arrangemanget gör att det känns riktigt bra att åter igen ge Nyköpings Sportklubb uppdraget, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Den 13-17 april spelas en 4-nations turnering på Rosvalla där Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien deltar. Publiken kommer sannolikt att få se flera blivande NHL- och SHL-spelare.

– Det skapar en stolthet att vi får denna typ av uppdrag från förbundet. Ett bevis för ett gott arbete med tidigare evenemang, säger Christian Vallin.

- Det känns roligt att få komma tillbaka till Nyköping och den här gången med vårt U17-landslag. Nyköping har fina faciliteter och det är alltid väl arrangerade evenemang. Med bakgrund av de inställda turneringarna i februari är det också viktigt att vi nu får spela internationella matcher igen. Jag är övertygad om att alla nationer känner likadant och kommer att komma med bästa tänkbara lag till Nyköping, så jag ser fram emot täta och jämna matcher, säger Anders Lundberg, spelarutvecklingschef för Svenska Ishockeyförbundet. 

– Vi på Nyköpings Arenor gläds mycket åt att våra föreningar får så fina förtroenden år efter år. Det är ett fint kvitto på att det görs ett bra arbete som förbunden och publiken uppskattar. Vi gör naturligtvis allt vi kan för att ge de bästa förutsättningarna för evenemangen och arbetar tajt med föreningslivet för att varje arrangemang skall bli unikt och andas stolthet, kvalitét med värdskap i världsklass, säger Lars Persson, verksamhetschef på Nyköpings Arenor.

 

Biljetter och mer information:

www.nykopingsguiden.se/jsm2022

www.nykopingsguiden.se/fyrnations2022