Klassiska mästerverk på en scen nära dig

Filharmoniska Sällskapet i Nyköping är en ideell förening som grundades 1911. 

Orkestern består av ca. 40 musiker. De gör årligen tre konserter på Culturum och konserter i kyrkor, i samverkan med kyrkokörer och församlingar. 

Anne Holmer, violinist och konsertmästare. Anne började som 9-åring på Musikskolan och kom till Nyköping för 20 år sedan via studier och arbete i bland annat Piteå, London och Miami. Sedan 1985 arbetar hon i Norrköpings Symfoniorkester.

Ola Karlsson och Lennart Falkebring är återkommande dirigenter. Ola är uppvuxen i Nyköping och började liksom Anne sin karriär på Musikskolan. 

Anne brinner för det lokala och menar att ett rikt lokalt kulturliv på alla plan ger ett levande samhälle. -Vi har ett fint samarbete med Kulturskolan, vilket känns fantastiskt, säger Anne. Vi hoppas att fler kommer och spelar med oss och att vi kan ha en ensemble i alla åldrar. Det är också viktigt att politiken ser vikten av det vi gör och att vi får fortsatt stöttning. Ett drömprojekt vore att få göra en konsert med länets orkestrar på Sörmlands museum, avslutar Anne och tackar för allt stöd och ideelat engagemang från orkestermedlemmar, medlemmar och publik för deras stöd.

För aktuellt program och biljetter se: nykopingsguiden.se/program

Som medlem i Filharmoniska Sällskapet vänner får du rabatt. Gå in på www.filharmoniskasallskapetnykoping.se för mer information.

Barn och skolungdom gratis, mot bokad biljett.

Är du intresserad av att spela med Filharmoniska Sällskapet? Alla instrument är välkomna, både blåsinstrument och stråkar. Kontakta Anne Holmer, anne-engstrom@hotmail.com