Passion för bemötande

Emelie välkomnar alla till Nyköping. Hon delar gärna med sig av sina personliga tips och i hennes arbete på Sunlight Hotell vill hon att besökarna ska känna sig som hemma.

I den gamla tvålfabriken har produktionen rullat längs långa band, tvålflingor virvlat i fabriksluften och skurpulver har labbats fram sedan 1925. Byggnaden påminner fortfarande om en fabrik från utsidan men insidan överraskar. Här finns nu Sunlight Hotel, Conference & Spa, ett hotell med relax, gym, konferens och restaurang alla dagar i veckan. Det är också här Emelie har sitt andra hem.

"Vi vill att våra gäster ska känna sig hemma här”

Nyköpingsbon Emelie är en av dem som bidrar till en välkomnande, varm känsla på hotellet. Hon andas service ut i fingerspetsarna och hennes leende smittar lätt av sig. Hon berättar att det är viktigt att förmedla den goa känslan, att gästerna ska känna sig välkomna och nästan som hemma på hotellet.

Emelie gillar även att berätta om sitt Nyköping som har varit hennes hem hela hennes liv. Hotellpersonalen uppmanas att lära sig om hotellets historia och bakgrund, men kunskapen om platsen och Nyköping är också viktig.

”Här kan du stanna och ha det bra i flera dagar”

Hotell Sunlight ser sin verksamhet som ett destinationshotell. Om du gillar inredning som tar i men som ändå sprider en varm känsla med hjälp av mjuka textiler, stora härliga soffor, lampor och massor av blomsterarrangemang, då gillar du troligen vad du möts av på hotellet.

Emelie berättar att hit kan man komma och bara vara flera dagar i sträck. Här finns allt och du kan ro om dig tillsammans med vänner, familj eller kollegor utan att behöva gå ut från hotellet, om du inte vill förstås. Restaurang, bar, gym, spa, konferens och simbassäng finns samlat under samma tak och alldeles intill hotellet en padel -och gokartanläggning.

”Nyköpings hamn är ett smultron för mig”

Det bästa med Nyköping är närheten till allt, berättar Emelie. Hon har ingen egen bil men har inte heller något behov då hon går eller cyklar till det mesta.  Hon beskriver Nyköping som en stad bäst att upptäcka till fots.

En del hotellgäster överraskas av att centrum faktiskt är så nära fast det kanske inte uppfattas så från början, berättar Emelie. Du når Storgatan på 12 minuters promenad via järnvägsövergången och har sedan stadskärnan framför dig.

Å-promenaden är fin alla dagar på året tycker Emelie, men hennes favoritplats om sommaren är hamnen. Där sitter hon gärna på sittplatserna mitt på strandpromenaden eller vid vattnet med en glass och njuter.

”Sunlight har blivit som mitt andra hem”

Sunlight Hotell fick en nyare kostym i början av 2024. Spa-avdelningen har rustats rejält och flera nya sätt att koppla av och koppla ifrån har tillförts för att skapa lugn och ro för gästerna. I dag finns saltrum, eldrum, två bubbelpooler, infraröd och finsk bastu samt lounge. Emelie trivs både med att jobba i verksamheten, med gästservice, få inspirera andra och vara en del av Nyköping och hotellet. Hon är alltid redo att välkomna fler gäster till Sunlight och till Nyköping.