Skejta i Nyköping

Det finns flera ramper och parker för skejtare i Nyköping.

Skejtparken vid Träffen

Välkommen till en 300 kvadratmeter stor betongskejtparken vid Träffen. Skejtparken är byggd utifrån tre önskemål – roliga och unika hinder, estetik och sociala ytor i anslutning till åkytan. Parkens utformning har tagits fram i samverkan med skejtare i Nyköping. Skejtparken innehåller bland annat elementen speedbumps, curbs, quarter pipes och manual pads. Skejtparkens betongkanter är klädda i metall. 

Streetskejt i hamnen

Området vid graffitiväggen på Östra hamnsidan har en större asfalterad yta med skejtelement i betong. Det finns ett trädäck som har en metallkant på sidan som vetter mot asfalten - vinkeljärn på de raka sträckorna och plattjärn i kurvorna.

Skejtspots

  • Nicolaiskolan, i anslutning till Nicolaiskolans skolgård finns en skejtspot med rails och mindre ramper. Ny i betong 2018.
  • Svalsta, intill Svalsta skola ligger en mindre skejtspot med betongramper och diverse hinder. Ny i betong 2016.
  • Stigtomta, på Nykyrkavägenmellan livsmedelsbutiken och fotbollsplanerna ligger Stigtomtas skejtspot som renoverades under 2015. Mindre ramper, rails och andra hinder finns på plats.
  • Vrena, intill korsningen Ekövägen/Floravägen - vid gamla bensinmacken ligger Vrenas skejtspot. Här finns fem ramper och diverse hinder. Ny i betong 2017.
  • Nävekvarn, Skejtspot som inte är i Nyköpings kommuns drift. Belägen i anslutning till grusfotbolls- och tennisplanerna intill korsningen Hytt-/Nyköpingsvägen. Ny i betong 2020.
  • Tystberga, Skejtspot som inte är i Nyköpings kommuns drift. Ligger intill grusfotbollsplanen på Tyrsvallen utmed Tyrsvägen. Ny i betong 2018.