-En bild tagen här skulle utan tvekan komplettera din feed på ett utmärkt sätt!

Studenten Elias pluggar på annan ort men det riktiga hemma är i Nyköpingstrakten. Hans stora intresse är loppisar och second hand. Alla slags butiker som har mängder av gamla grejer eller noga utvald äldre inredning är han barnsligt förtjust i.

Atmosfären lockar i butiken Fyndat vid Alla Helgona Kyrka

- Om du uppskattar noggrant utvalda möbler och inredningsföremål, främst från perioden mellan 1950- och 1980-talet, är butiken Fyndat verkligen värd ett besök.

Elias tycker att även om du inte skulle hitta något att köpa, kan du alltid njuta av att utforska de olika inredningsdetaljerna. För honom är det förutom de fynd han kan göra, atmosfären som lockar tillbaka gång på gång.

- En bild tagen här skulle utan tvekan komplettera din feed på ett utmärkt sätt! 

I Upphämtningsbutiken finns alltid något nytt att kolla in

Ett annat område Elias vill uppmärksamma är Nyköpings hamnområde som har massor att erbjuda, inklusive den lite gömda loppmarknaden Upphämtningsbutiken på Husarvägen. Elias berättar att de innan öppning fixar fram de senaste grejerna som har kommit in, på så vis finns alltid något spännande att kolla närmare på.

- Jag har själv varit där flera gånger och hittat allt från schyssta pinnstolar till lite udda vitlöksskålar.

Elias gillar att marknaden är både utomhus och inomhus och proppfull med prylar. Förutom de hyggliga priserna så skänker de även en krona till Barncancerfonden varje gång någon handlar.

Coolt loppis på landet i ”Inga Lindström-idyll”

Om du vill lämna stan för en utflykt är Elias tips att ta väg 223 och stoppa på Café Östergården. Elias berättar att här finns inte bara god fika och småsnacks under årets öppettider, på sommaren laddar de också upp med en loppmarknad, gårdsbutik och intressanta utställningar i de gamla ladorna intill.

- Jag personligen älskar trädgården som vetter mot fälten, vilket verkligen gör det här stället till ett måste att besöka under en utflykt. Platsen ligger mitt i en vacker och öppen landskapsmiljö och har till och med använts som inspelningsplats i minst en "Inga Lindström"-film*. Det är himla coolt enligt mig!

*Tysk tv-serie som spelas in i Sörmland