Utflyktsvägen

Stanna till på gårdsbutiker och restauranger, besök museum och konstnärer eller upplev den vackra naturen på din utflykt.

Utflyktsvägen är namnet på området mellan Södertälje i norr, Gnesta i väster till Bråviken- Norrköping i söder. Kusten präglas av den nästan orörda skärgården. Inåt landet möter du den sörmländska naturen, med sitt böljande landskap med åkermark, skogar, och sagolika insjöar. Våra egna vägskyltar finns uppsatta längs kustvägen från Södertälje till Norrköping!

Utflyktsvägen – Föreningen Gröna Kusten, består av turism- och besöksnäringens leverantörer som samverkar sedan 13 år i åtta kommuner och i tre län, för att underlätta för dig som besökare att hitta dina ”smultronställen”, från Stockholms södra skärgård genom Sörmland, till Norrköping eller vice versa.

Utflyktsvägens område sträcker sig från Katrineholm och Flen i väster, i norr Mälarens södra strand med Strängnäs, Mariefred, Nykvarn och Södertälje, till skärgården och Sörmlandskusten i öster med Trosa, Nyköping och Oxelösund och i söder Kolmården, Bråvikslandet och Norrköping.Läs magasinet Utflyktsvägen här på Utflyktsvägens webbplats