Utflyktsvägen

Stanna till på gårdsbutiker och restauranger, besök museum och konstnärer eller upplev den vackra naturen på din tur längs Utflyktsvägen.

Utflyktsvägen sträcker sig från Katrineholm och Flen i väster, i norr Mälarens södra strand med Strängnäs, Mariefred, Nykvarn och Södertälje, till skärgården och Sörmlandskusten i öster med Trosa, Nyköping och Oxelösund och i söder Kolmården, Bråvikslandet och Norrköping.

Slott och herrgårdar, Sörmlandsleden och skärgårdsnatur - längs kustvägen mellan Nyköping och Trosa finns upplevelser för alla åldrar. Utforska Naturportalen vid Nynäs slott, vandra på hängbroarna i Stendörrens naturreservat eller paddla kajak i solnedgången vid Helgö.

Sveriges tredje vackraste väg

Visste du att Sveriges vägombud, Riksförbundet M har utsett Sveriges tre allra vackraste vägar och den vackraste vägen i varje landskap? Den tredje vackraste vägen i Sverige är Utflyktsvägen mellan Trosa – Nyköping.

Riksförbundets M motivering
”I stället för att åka E4 åker man parallellt utefter kusten via den pittoreska ”hamnstaden” Trosa och passerar slott och herresäten på vägen mot Nyköping. En oförglömlig avstickare kan göras till naturreservatet Stendörren vid nedfarten till Studsvik. Den som vill kan på flera ställen utefter vägen ta ett dopp i Östersjöns böljor”.

På Riksförbudet M hittar du alla 25 vägar du inte får missa

Se besöksmål och aktiviteter längs Utflyktsvägen kring Nyköping nedan