Naturum Stendörren

Aspnäset, Tystberga 010-223 44 20

Stendörrens naturreservat ligger vid Östersjöns strand. I reservatets naturum kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria.

Här utmanas du i din kunskap om Östersjön 

I naturums utställning får nyfikna i alla åldrar bekanta sig med det hemlighetsfulla livet under ytan i Östersjön, fördjupa sig i människans relation till Östersjön då och nu och lära sig om de miljöutmaningar som vi står inför i dag. Här utmanas du i din kunskap om Östersjön och i din roll i Östersjöns ekosystem. 

Under sommaren kan du följa med på en guidad tur och stora och små kan undersöka livet under vattenytan med hjälp av håv och lupp. Vi Bjuder även in till temadagar -se vårt sommarprogram för mer information.

Fikasugen?

Under sommaren finns Bergs gård på plats hos oss med sitt utecafé. Mer information och öppettider på Bergs Gårds webbplats

Tillgänglighet

Toaletter finns vid naturum. Tillgängligheten för rullstol och barnvagn i naturums omgivningar är bra, det finns även en hårdgjord slinga i reservatet anpassad för rullstolsburna.

Vid naturum finns en ramp som leder till en tillgänglighetsanpassad grillplats vid vattnet.  

Öppettider

Naturum har öppet klockan 11 - 17 onsdag - söndag från 1 maj till och med 1 oktober.

Övrig tid kan vi öppna för grupper efter överenskommelse. Har du svårt att gå och vill besöka naturum? Ring oss för bomkod och information

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Hjärtstartare
  • Parkering
  • Parkering för rörelsehindrad
  • Rullstolsanpassat

Relaterade evenemang