Naturum Stendörren

Aspnäset, Tystberga 010-223 44 20

Stendörrens naturreservat ligger vid Östersjöns strand. I reservatets naturum kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria.

Här utmanas du i din kunskap om Östersjön 

I naturums utställning får nyfikna i alla åldrar bekanta sig med det hemlighetsfulla livet under ytan i Östersjön, fördjupa sig i människans relation till Östersjön då och nu och lära sig om de miljöutmaningar som vi står inför i dag. Här utmanas du i din kunskap om Östersjön och i din roll i Östersjöns ekosystem. 

Under sommaren kan du följa med på olika aktiviteter för stora och små: undersök livet under vattenytan med hjälp av håv och lupp, följ med på guidningar och andra aktiviteter - se vårt sommarprogram för mer information.

Fikasugen?

Under sommaren finns Bergs gård på plats hos oss med sitt utecafé. Mer information och öppettider på Bergs Gårds webbplats

Tillgänglighet

Toaletter finns vid naturum. Tillgängligheten för rullstol och barnvagn i naturums omgivningar är bra. Vid naturum finns en ramp som leder till en tillgänglighetsanpassad grillplats vid vattnet. Det finns även en hårdgjord stig till Lerviksudden.

 

Öppettider

Naturum har öppet klockan 11 - 17 onsdag - söndag från 27 april till och med 29 september, därefter onsdagar och torsdagar klockan 10-15.

Övrig tid kan vi öppna för grupper efter överenskommelse. Har du svårt att gå och vill besöka naturum? Ring oss för bomkod och information.

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Hjärtstartare
  • Parkering
  • Parkering för rörelsehindrad
  • Rullstolsanpassat
  • Skötrum