Kärleken till keramiken

Lindas keramikateljé Salt Jord på Östra Storgatan i Nyköping, är en mysig och kreativ oas. Här får du både skaparlust och harmoniskt lugn och allt du behöver för det goda livet finns i kvarteret runtomkring.

Den lilla ateljén rymmer plats för en verkstad där den mjuka leran knådas, drejas och fixas. Dessutom finns en butik och utställning full av olika alster. Här hittar ögonen något att vila på mest hela tiden. Färgerna är naturnära i det Linda skapar, detaljerna är många och det märks att hon har en bred konstnärlig talang.

”Här får vi lättare syn på varandra”

Linda gillar att ha sin verksamhet på ”Öster”. Hon berättar att platsen passar perfekt för hennes skaparlust och verksamhet. Hon finns längs gågatan och här ser hon alla och alla ser henne. Tiden för samtal finns och allt är precis lagom stort.

-Den här sidan av Stadsbron kallas i Nyköping för Öster. Här finns de små butikerna, caféer, ateljéer och riktigt lokala ställen för en öl eller något gott att äta. På Väster samlas kedjorna och kommersen.

För Linda känns även samarbetet extra bra med andra verksamheter i området. Vid evenemang, jul eller andra storhelger pratar de ihop sig kring skyltning och aktiviteter. Resultatet blir skyltfönster som överraskar, som sprudlar av kreativitet och är extra roliga att titta in i. 

IMG_0729_roolove.jpg

”När du skapar tillsammans och har leran i händerna så sker det något i samtalen”

Linda erbjuder både kurser i grupp, privatlektioner, hyra av verkstadsplats och lera till försäljning. Kurser kan samla deltagare i åldern från 17 upp till 65 år. När deltagarna kommer ner i varv och har leran i händerna kommer också gärna innerliga samtal, berättar hon, från känsliga ämnen till vardagliga ting eller en bekväm tystnad och fokus. Ateljén blir som samlingen kring lägerelden en gång i tiden var, med något för handen och lugn musik i bakgrunden istället för eldens sprak, menar Linda.

”Nyköping är oväntat vackert – och en bra besöksort för barnfamiljer”

Linda är inflyttad från Stockholm sedan 13 år men har hittat hem i Nyköping. Här finns allt hon och hennes barn behöver. Hon älskar stadens kultur, att det är nära till allt och småstadskänsla där hon ofta träffar människor som hon känner på stan.

-Nyköping har någonting för precis alla utbrister Linda entusiastiskt. Innan jag flyttade hit kände jag inte till staden, men nu vill jag inte flytta härifrån.

”Nyköpings nya kulturscen”

Linda är en person som du garanterat blir glad av. Hon är inte bara kreativ när det gäller att skapa utan också full av idéer och påhitt. I höstas när det saknades lokal till en mindre spelning tänkte hon spontant - spelningen kan vara in i min ateljé! Det blev en väldigt mysig och intim jazzspelning!

På den vägen har det fortsatt. Framåt kommer hennes ateljé fortsätta att även vara en plats för musik, föredrag och kulturella häng. Helt enkelt Nyköpings nya lilla kulturscen.

Lindas topp 3