Träna på gräs, is, vatten och i luften!

För Thomas är idrotten en viktig del av livet i Nyköping. Han tycker att närheten och enkelheten till att utöva idrott är några av de bästa sakerna med Nyköping. Här delar han med sig av tips för idrott och livet här.

Nyköping har massor att erbjuda dig som gillar idrott eller bara vill röra på dig, enligt Thomas. Naturen, klimatet och omgivningarna innebär att du kan träna ute sommar som vinter, på gräs, is, snö och i vatten – och om du är mer äventyrlig, även i luften och på klippor.

Här är det lätt att ta sig till träning

Thomas berättar att det är lätt att hitta en idrott som man tycker om att utöva då utbudet är ganska stort. Avstånden är inte heller särskilt långa mellan Rosvalla och bostadsområdena, vilket gör att barn som vill börja idrotta eller sporta, så småningom kan lösa sin egen logistik kring träningarna.

Jag bokstavligen halkade in 

Thomas tränar friidrott och simning på sin fritid. Hans barn har tagit efter men valde senare hockeyn som sin idrott.

-De fick mig att bokstavligen halka in på detta också en tid! Idag kan jag träna på min specifika idrott under tiden som barnen tränar vilket har gjort att vi alla har utvecklats.

Thomas tränar främst på Rosvalla och Hjortensbergsbadet. Jag förlägger löppassen till Ekensberg eller längs vattnet.

Tryggt klimat med stort engagemang

-När jag tävlar utgör Rosvalla en källa för fysisk träning och mental återhämtning. Där träffar jag även likasinnade vänner. Det härliga och varma klimatet inom friidrotten har alltid känts tryggt och ledarna engagerar sig i barnen och ungdomarna.

Thomas hoppas att många fler får uppleva gemensakpen inom idrotten. Engagemang och driv för alla åldrar finns i Rosvallas atmosfär, oavsett vald sport.

En dag räcker inte

-En dag räcker inte till för att utforska alla möjligheter till skoj på just Rosvalla Arena! Mina döttrar och jag har haft roliga och härliga stunder på isen. Man kan också spela bowling och äta i någon av restaurangerna efter en aktivitet.