Träna på gräs, is, vatten och i luften!

För nyköpingsbon Thomas är idrotten en viktig del i livet i Nyköping. För honom är närheten och enkelheten till att utöva idrott en av de bästa sakerna med Nyköping. Här delar han med sig av idrottsliga tips och livet här.

Thomas, hur är Nyköping som idrottsstad?

Nyköping erbjuder många möjligheter till olika idrottsaktiviteter, såväl sommar som vinter, på gräs, is, snö och i vatten – och om man är mer äventyrlig, även i luften och på klippor.

Att hitta en idrott som man tycker om att utöva är inga problem då utbudet är ganska stort. Det är dessutom inte långa avstånd mellan Rosvalla och bostadsområdena, vilket gör att barn som vill börja idrotta eller sporta, så småningom kan lösa sin egen logistik kring träningarna.

Idrottar du själv?

Ja, friidrott och simning. Barnen har tagit efter men valde senare hockeyn som sin idrott, vilket de även fick mig att bokstavligen halka in på. Jag har möjlighet att träna under på min specifika idrott under tiden som barnen tränar vilket har gjort att vi alla kunde utvecklas.

Var tränar du i Nyköping?

Jag tränar på Rosvalla och Hjortensbergsbadet. Jag förlägger löppassen till Ekensberg eller längs vattnet.

Vad är Rosvalla Arena för dig?

Då jag tävlar, utgör Rosvalla en källa för fysisk träning och mental återhämtning. Där träffar jag även likasinnade vänner. Det härliga och varma klimatet inom friidrotten har alltid känts tryggt och ledarna engagerar sig i barnen och ungdomarna. Jag hoppas att många fler får uppleva detta. Engagemang och driv för alla åldrar finns i Rosvallas atmosfär, oavsett vald sport.

Vad ska en familj göra på Rosvalla under en dag tycker du?

En dag räcker inte till för att utforska alla möjligheter till skoj! Mina döttrar och jag har haft roliga och härliga stunder på isen. Man kan också spela bowling och äta i någon av restauramgerna efter en aktivitet.

Läs fler av Thomas och andra nyköpingsbors tips inför ditt besök här