Nyköpings bästa selfieplatser

Att fota när man är på besök i en ny stad eller besöker nya platser är en självklarhet för de flesta. 

Här är några tips på bra platser i Nyköping och hur du bäst får in dig själv för att förhöja dina bilder ytterligare.

Korsbron med Nyköpingshus

Tjej står och tar en selfie med sin mobiltelefon med Nyköpingshus i bakgrunden

Om du står på korsbron och har NK-villan och Nyköpingshus bakom dig får du en fin bakgrund till ditt selfiefoto. Nyköpingshus är stadens landmärke och här kan du även få med fiskare, blommor, hus och vattnet.

Hamnbron med hamnpromenaden 

Stå på hamnbron som ligger mellan Nyköpingshus och hamnområdet som under sommartid är en mötesplats och oas för både Nyköpingsbor och turister. Här kan du få med strosande människor, båtar och restauranger i ditt foto.

Den 1500 meter långa piren 

I gästhamnen ligger den 1 500 meter långa piren som leder rakt ut i Stadsfjärden. Här kan du fota dig själv eller tillsammans med någon och se piren i bakgrunden försvinna i horisonten.

Forsande vatten, näcken och kvarnhjul från förr

 

Vid Kvarnbron kan du stå på olika platser och få bra selfies. Vintertid fryser forsens vatten och det blir ett vacker isigt landskap med gamla hus i bakgrunden. Även statyn Näcken kan du ha med i fotot. Det gamla kvarnhjulet är även poppis att stå intill, då får du med mer av platsen som är en de mest fotade i Nyköping.

Kråkberget med utsikt över Nyköping 

Klättra upp på Kråkberget som ligger i östra villastaden. Här har du inte bara utsikt över Nyköpings centrum utan även ut över skärgården och omgivande landskap.