Marknadsföringstips

Vilka kanaler finns det och vad ska man göra för att synas? Här får du konkreta tips på hur du kan marknadsföra din verksamhet eller ditt evenemang i Nyköping! 

På webben

Nykopingsguiden.se

På Nyköpingsguiden går det att hitta allt som finns att se och göra i Nyköping. Genom att synas här med ditt företag eller evenmang så kan du nå ut till ca 550 000 besökare per år. Att skapa evenemang och verksamhetssidor är helt kostnadsfritt.

Facebook

Med 3/4 av befolkningen som användare är Facebook det klart största sociala nätverket i Sverige. Med en facebooksida kan du nå ut brett. I mån av plats kan Turistbyrån publicera ditt evenemang på Nyköpingsguidens Facebooksida. Kontakta Marknadsgruppen för en förfrågan.

Epost: marknad@nykoping.se

Instagram

Instagram är stjärnan i de sociala kanlerna som ökar snabbast. Snapchat ökade med 2,13 procent under första kvartalet 2019 till 191 miljoner användare per månad. Facebook ökade med 3,14 procent under Q1 och når nu 2,196 miljarder användare samtidigt som Instagram ökade med 5 procent och når nu 1 miljard månatliga användare.

Målgruppen på Instagram är något yngre än vad den är på Facebook. Nyköpings Turistbyrå är aktiva på Instagram och lyfter där ögonblicksbilder, inspiration och platser i Nyköping. Har du bra bilder som du gärna delar med dig- skicka dem i ett meddelande till Nyköpingsguidens Instagram.

I tryck

Nyköpingsguiden

Tre gånger per år ges en tryckt broschyr ut med evenemangskalender och tips på vad man kan se och göra i Nyköping. Sommarnumret är annonsfinansierat och ditt företag kan synas i den med annons.

Kontakta Torbjörn Dahlström på Media mIx om du vill köpa annons för sommarnumret:
Tfn: 070-433 433 2 eller tobbe@media-mix.nu

Nyköpings Tidning

Kommuntidning som sprids inbladad i Sörmlands Nyheter. Sprids även gratis på utvalda platser som bibliotek, köpcentrum och i affärer. Vill du synas med annons? Kontakta SN

Lokala event

Nysam jobbar mycket med samverkan på lokal nivå, mellan näringsliv, kommun och föreningsliv. Turistbyrån är regelbundet delaktiga i event på Rosvalla, morgonmys på tågstationen eller andra lokala större evenemang. Du kan också vara aktiv och delta på event eller tillställningar med ditt företag och hjälpa till att marknadsföra Nyköping och hälsa välkommen till besökare. Kontakta Nysam för mer information.

Ska du arrangera ett eget evenemang, möte eller konferens där det kommer många besökare? Vi på Nyköping Turism deltar då gärna med vår mobila turistinformation för att sälja in och marknadsföra Nyköping och få så nöjda besökare som möjligt. 

Boka in oss på turism@nykoping.se

Externa kanaler

Digitala reklamskyltar i staden

Det finns två digitala reklamskyltar som sitter vid Rosvalla och södra infarten. 
För bokning, format och kostnad, kontakta Bissarna Fotboll, patrik@bissarna.se

Sörmlands Nyheter – Nyköpings största tidning

För annonsering, Kontakta MediehusetSN

Aftonbladet – lokalt och digitalt

För annonsering, kontakta Annonsdax AB, kim.laine@annonsdax.se

Tidningen Se hit – gratistidning 

För annonsering, kontakta Se HIT

Magasinet Nyköping- Oxelösund – gratistidning

För annonsering, kontakta Media-Mix