Marknadsföringstips

Vilka kanaler finns det och vad ska man göra för att synas? Här får du konkreta tips på hur du kan marknadsföra din verksamhet eller ditt evenemang i Nyköping! 

Nykopingsguiden.se

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Minus-ikon

På webbplatsen Nyköpingsguiden går det att hitta allt som finns att se och göra i Nyköping. Genom att synas här med ditt företag, evenemang eller materbjudande så kan du nå ut till ca 661 000 besökare per år. Att skapa evenemang, materbjudande och verksamhetssidor är helt kostnadsfritt. Läs mer om Nyköpingsguidens policy! 

Tryckta Nyköpingsguiden

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Nyköpings besökskarta

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Sörmlandskartan

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Digitalanykoping.se

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Sociala kanaler

Enligt rapporten från Svenskarna och Internet så använder över 80 procent av svenska internetanvändare sociala medier dagligen. De tre mest populära plattformarna är Youtube, Facebook och Instagram.

Facebook

År 2023 fortsätter Facebook att vara en betydande social medieplattform bland svenskar, med 7 av 10 personer, vilket motsvarar 70 procent av befolkningen, som har använt tjänsten. Av dessa är 60 procent aktiva varje vecka, och imponerande varannan svensk, det vill säga 50 procent, använder Facebook dagligen.

Med din facebooksida kan du nå ut brett. Tagga gärna @nykopingsguiden i inlägg. I mån av plats kan Nyköpingsguiden publicera ditt evenemang på Nyköpingsguidens Facebooksida. Mejla turism@nykoping.se

Instagram

Instagram fortsätter att vara en omtyckt plattform bland svenskar år 2023, där 6 av 10 personer, motsvarande 64 procent av befolkningen, har använt tjänsten. Av dessa är 53 procent aktiva varje vecka, och imponerande 46 procent använder Instagram dagligen.

Målgruppen på Instagram är något yngre än vad den är på Facebook. Nyköpings turism är aktiva på Instagram och lyfter där ögonblicksbilder, inspiration och platser i Nyköping. Har du bra bilder som du gärna delar med dig- skicka dem i ett meddelande till Nyköpingsguidens Instagram. Mejla turism@nykoping.se

Hashtags du gärna får använda är:

 • #nyköpingsguiden 
 • #visitnykoping
 • #visitsörmland

Externa kanaler

 • Digitala reklamskyltar i staden
  Det finns två digitala reklamskyltar som sitter vid Rosvalla och södra infarten. 
  För bokning, format och kostnad, kontakta Bissarna Fotboll, patrik@bissarna.se
 • Sörmlands Nyheter – Nyköpings största tidning
  För annonsering, Kontakta MediehusetSN
 • Tidningen Se hit – gratistidning 
  För annonsering, kontakta Se HIT
 • Magasinet Nyköping- Oxelösund – gratistidning
  För annonsering, kontakta Media-Mix
 • Aftonbladet – lokalt och digitalt
  För annonsering, kontakta Annonsdax AB, kim.laine@annonsdax.se

Berättelsen om Nyköping

Läs, se filmen och ladda ner "Berättelsen om Nyköping". En berättelse som är framtagen av Nyköpings kommun tillsammans med en grupp från besöksnäringen.  Denna kan du använda fritt när du berättar om Nyköping i din marknadsföring.