Loppis med Sofia

Att vika av vid loppisskylten och ta spontana omvägar kan bli ett kärt sommarnöje.

Red_6.jpg 

En loppisrunda kan både bli äventyrlig och resultera i att du faller pladask för några gamla kaffekoppar. För Nyköpingsbon Sofia är njutningen för loppis något som hon lever med hela året. Men om sommaren får hon lite extra puls.

- Det som lockar är att få leta efter och kanske ha turen att hitta den där speciella skatten. 

Om hon inte har med sig en likasinnad loppisälskare, åker hon gärna ensam, då får hon verkligen tid att rota runt. För Sofia har loppisletandet blivit lite som en konst. Där både letandet och själva fyndandet är som en sport. Det kan ibland vara själva jakten i sig som lockar, berättar hon. 

De mest speciella skatterna hittar hon oftast i överfyllda gamla lador. Där vissa säkert skulle få panik att gå in, där rotar hon gärna omkring i timmar.

-Gammal engelsk trädgård, rustikt och svenskt porslin är mina ledord.

Likt "loppisgurun" Elsa Billgren brukar Sofia tänka på sina "loppisledord" när hon är ute och loppar. Passar den här saken in i något av mina ord? -Gammal engelsk trädgård, rustikt och svenskt porslin. Det sistnämnda har nästan blivit en mani som gjort att skåp och lådor är på väg att svämma över hemma, berättar hon och skrattar.

image7tt8o.png   

 

Sofias topp 5 utflyktstips

  1. Stugan vid vägen, Onsberga, Tystberga

Perfekt loppis med tema vintage och återbruk som även passar dig som är loppistrött. Här handlar det om helhetsupplevelsen. Att gå in i stugan är som att gå in i en saga.

  1. Onsberga gård, Onsberga, Tystberga

Ekologisk gård med kor, grisar och får. Här kan barnfamiljen få en riktig ”på-landet-upplevelse” och i gårdsbutiken kan du förutom kött, chark och korv även köpa glass.

  1. Högeråns loppis, Bogsta, Tystberga

Loppis i en lada nära väg 223. Här är det osorterade grejer i lådor! Om du är ute efter något särskilt är det bara att kavla upp ärmarna och leta. Här kan det finnas loppisskatter! Om familjen är med mutas de med gottisfika på hemvägen.

  1. Café Östergården, Uvsta, Runtuna

Café omgivet av öppna fält och kurviga landsvägar. Här står hembakat på menyn och hemmakänslan finns i luften. Det är som att sitta i någons trädgård och fika. Här finns gott om yta för barn med spring i benen och dessutom en loppis i ladan på gården!

  1. Öppen hand, Nyköping, Brandkärr

Hit åker jag gärna ensam och nästan varje vecka hela året. Det skvallrar lite om vilken loppisnörd jag är. Här kan jag fortfarande fynda till billiga loppispriser och det finns allt ifrån möbler och tavlor till köksgeråd och fin inredning.