Stadsbiblioteket & Barnkulturcentrum

Välkommen till aktiviteter för barn och vuxna på huvudbiblioteket i Culturum, Stigtomta bibliotek samt de som rullar, Bokbussen och Bokcyklarna. 

bibliotekets webbplats kan du administrera dina lån samt hitta information om alla våra tjänster. I bibliotekets DigidelCenter kan du få stöd och vägledning till ett enkelt, roligt och praktiskt digitalt liv. E-biblioteket med böcker, tidningar och film är alltid öppet!

Barnkulturcentrum erbjuder skaparverkstäder, barnteater, lekrum, galleri och Teknik- och Designlabbet. I Culturums foajé finns en tidningshörna där du kan läsa dagstidningar. Tidningshörnan öppnar 09:00 på vardagar, och samma tid som biblioteket öppnar på helger.

Fakta om huvudbiblioteket & Barnkulturcentrum

Tillgänglighet

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Minus-ikon
  • Bibliotekets entré liksom Barnkulturcentrum har automatiska dörröppnare med armbågskontakter. Stor toalett finns i båda byggnaderna.
  • På biblioteket finns hiss till studierummen och Konsumentvägledningen på våning 2. På Barnkulturcentrum finns en trapphiss.
  • Servicediskar har höj- och sänkbara bord.
  • Hjälpmedel för läsning som förstoringsglas och läsglasögon finns att låna.

Vägbeskrivning parkering

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

 

Visste du att....

Culturum är utformad som en nyckel? Culturum är Nyköpings kulturhus innehållande Nyköpings stadsbibliotek och konsertsal. Det ritades av Lars Gauffin, Nyréns arkitektkontor och invigdes den 11 februari 1989 av dåvarande kulturministern Bengt Göransson.