Gästkock Jonas Alvin - Årets Ekokock 2024
Välkommen till en gourmetupplevelse i många serveringar med årets ekokock 2024.
Restaurangen på Lindeborgs Eco Retreat, 23 och 24 maj 2025.
Välkommen till en gastroupplevelse med gästkocken Jonas Alvin - Årest Ekokock 2024
Jonas är en prisbelönt köksmästare. Med rötter i småländska Vimmerby och erfarenhet från stjärnkrogar som bland annat Mathias Dahlgren i Stockholm och Wd50 i New York, är Jonas Alvin en inspirerande förebild inom hållbar gastronomi.
Han har vunnit Årets Ekokock både 2017 och 2024, varit finalist i Årets Kock 2018, och deltagit i flera prestigefyllda tävlingar som Bocuse d’Or med flera.
Idag jobbar Jonas på Stångs Magasin där han leder köket med en passion för hållbar matlagning. Han strävar efter att respektera säsongernas växlingar, minimera avfall och skapa rätter som både är hållbara och oförglömliga. För Jonas handlar hållbarhet om att välja de bästa ingredienserna och använda dem med respekt.
Upplev jord till bord med alla sinnen i vårt
GÅRDSKÖK
På Lindeborgs Eco Retreat skapar vi helhetsupplevelser av ekologiska, här- och närodlade Sörmländska råvaror.
Under helgerna då Gårdsköket håller öppet bjuder gårdens kock Peter Andersson (fd restaurang Volt) in en speciell gästkock.
Tillsammans skapar vi vegetariska gourmetupplevelser i minst sex serveringar plus snacks. Råvarorna har sitt ursprung från vår egen gård eller runt hörnet i Sörmland.
När vi kan skördas det på gården bara någon timme före servering.
Upplevelsen serveras i orangeriet där gästerna möts av prunkande odlingar, en sprakande eld som värmer under kyliga kvällar och personlig kontakt med köket.
Möjlighet till övernattning finns i prisvinnande Ekoladan eller i stuga.
Boka plats till info@lindeborgs.com
Mer info www.lindeborgs.com