Privata stugor och övriga boenden

Lindeborgs Organic Farm & Retreat/The Eco Barn

Nykyrka Lida 1, Vrena 073-859 93 42
Fler bilder
Lindeborgs Organic Farm & Retreat/The Eco Barn
Lindeborgs Organic Farm & Retreat/The Eco Barn
Lindeborgs Organic Farm & Retreat/The Eco Barn

Lindeborgs Ekologiska Gård & Retreat är en nytänkande ekologisk gård som också driver Ekoladan- ett innovativt designhotell med fokus på hållbarhet.

Lindeborgs Ekologiska Gård & Retreat ligger vackert belägen invid Hallbosjön omgiven av skog och åkrar, 20 minuter från Nyköping.

Hit kommer besökare för att uppleva lugn och vacker natur och inspireras av ekologiska odlingar och hållbarhetslösningar, antingen på egen hand över en helg eller semestervecka eller genom att delta i företagskonferens eller gårdens program t ex yogaretreater och ledarskapsprogram.

Julia och Carl som driver gården flyttade hit från Stockholm för fem år sedan och har sedan dess arbetat med att restaurera gårdens olika delar och ställa om till KRAV-märkt. Utan tidigare jordbrukarbakgrund arbetar de med att skapa en nytänkande, hållbar och livskraftig gård där ekosystetem är i balans och liv i alla dess former trivs. För dem, är det en självklarhet att dela med sig av gården så att fler kan komma ut och uppleva en bit hälsosam natur, eller inspireras av ekologiska odlingar och nya hållbara material och teknologier. Gårdens gråvatten renas helt av ett nyinstallerat biologiskt avlopp. Under hösten 2017 blir gården närmare världunik och en av de första i Sverige att värmas upp koldioxidnegativt med en helt ny teknologi från Tyskland.

Gården erbjuder boende i Ekoladan som öppnade i juli 2017. Byggnaden är skapad med White Arkitkter med stort fokus på hållbara material, hög kvalitet och design.

Ekoladan är smakfullt inredd med naturliga material och erbjuder:

  • 2 st stycken eko-suiter med fyra sängplatser. En dubbelsäng och ett sovalkov. Eget kök. Toalett och dusch. Vedspis. Uteplast med bord och grill.
  • 1 st standard hotellrum för två med dubbelsäng. Toalett och dusch. Ett kylskåp. Uteplats med bord.

I Ekoladan finns även ett konferensrum för grupper på upp till 10-15 personer som används av företag och andra organisationer för möten och konferanser där lugn, enskildhet och inspirerande omgivningar värdesätts. Här ordnas även regelbundet yogaretreats och andra kurser och program. Från konferensrummets stora fönster ser man  ut över åker, strandbeten och sjö. 

Ekoladans gäster har även tillgång till bastu med stort panorama fönster och milsvida utsikt över sjön. På gården finns det även en traditionell röd stuga med plats för fem till uthyrning.  Lindeborgs Ekologsika Gård & Retreat vann årets innovationsspris i besöksnäringen 2017. 

Varmt välkomna!
Foton av: Jenna Peffley

Öppettider

Året runt

Tillgänglighet

Gratis Wifi. Bastu.Honung till salu.