För besökare

Biljetter

Biljetter kan köpas via nykopingsguiden.se, på Rosvallas servicecenter och Nyköpings Turistbyrå i Rådhuset. Biljettkassan öppnar 1 timme innan föreställning. Du kan betala med kort eller med swish. I biljettscanningen visar du utskriven biljett. Det går även bra att visa biljett i mobil. Köpta biljetter återlöses ej.

Inställd föreställning

Tyvärr ställs föreställningar ibland in, då kontaktar vi dig för återköp av biljett. Det är därför viktigt att du i samband med biljettköp uppger kontaktinformation där vi kan nå dig. Hela beloppet ersätts, exkl. serviceavgift. Biljetter köpta över disk återlöses på försäljningsstället. Läs mer om vad som gäller vid biljettköp på ”HALLÅ KONSUMENT”.

Flyttat evenemang

Köpt biljett gäller på det nya datumet.  Kan du inte gå finns information om vad som gäller på varje specifikt evenemang på nykopingsguiden.se/program.

Insläpp

Kom i god tid. Efter föreställningens början släpps normalt ingen in i salongen. Dörrarna stängs på klockslaget vid utsatt föreställningstid.

Inringning

Inringningen i foajén talar om att det är dags att gå in i salongen. Innan föreställningens början ringer det en gång 15 minuter innan, två gånger 7 minuter innan och tre gånger 3 minuter innan utsatt föreställningstid. I pauserna rings en gång 7 minuter innan, två gånger 5 minuter innan och tre gånger 3 minuter innan föreställningen fortsätter.

Paus och pausservering

Då paus ingår i föreställningen erbjuds pausservering i övre foajén. Pauserna brukar vara cirka 25-30 min långa. Förbeställ gärna innan föreställningen börjar så slipper du köa i pausen. Ingen förtäring i konsertsalen tillåts.

Toaletter

I entréhallen vid garderoben finns toaletter varav en tillgänglighetsanpassad. Skötbord finns.

Garderob

I entréhallen finns garderob som är bemannad efter behov. Ingen garderobsavgift. Garderoben bemannas av lokala föreningar.

Parkering

Närmaste parkering finns i anslutning till Culturum på Hospitalsgatan med ett begränsat antal platser. Var ute i god tid för plats. Parkering finns även vid Nicolaiskolan under helger. Mer information om parkeringsplatser i Nyköping

Fotografering och inspelning

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden. Vill ni ta en enstaka bild med mobilkamera för privat bruk går det oftast bra att göra detta i applådtacket om inte arrangören meddelar något annat. Tänk på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det ni upplever live på scenen.

Mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning

För allas trevnad ska mobiltelefoner och liknande utrustning vara avstängda under hela föreställningen. 

Parfym

Tänk på att många personer kan vara känsliga för starka dofter. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus.

Tillgänglighet

Rullstolsburna

Konsertsalen har sex rullstolsplatser på rad 14 och 15. Platserna går att boka och köpa via www.nykopingsguiden.se/evenemang eller på våra försäljningsställen.

Hörhjälpmedel

Konsertsalens parkett är utrustad med hörslinga (ej bakre bänkraden nr. 15). Ställ in hörhjälpmedlet i T- eller MT-läge.

Hiss

Finns i entréhallen. Hissens dörrar öppnas automatiskt.