Våra evenemang

Nyköpings Arenor arrangerar och producerar egna evenemang, men samordnar också alltifrån stora konserter, idrottsevenemang och konferenser, till träningsläger och föreläsningar på våra olika arenor. Vi har kompetensen och resurserna och gör alltid vårt bästa för att just du ska bli nöjd med ditt evenemang hos oss!

Här följer ett urval av de evenemang som Nyköpings Arenor gör från ax till limpa i samarbete med föreningar, organisationer och näringslivet. Vi kan hjälpa dig med projektledning, marknadsföring och genomförande. 

Nyköpings Festdagar

Nyköpings Festdagar första helgen i augusti är en gammal tradition i Nyköping. Bland marknadsstånd, tivoli, musik och underhållning kan du få en hel helg av glädje. 

Nyköpings Arenor projektleder Nyköpings Festdagar. Vi gör allt från bokningar av evenemang och scenuppträdanden till att ordna polistillstånd och marknadsstånd. Vi tar även hand om marknadsföring av dagarna och ser till att alla går man ur huse. Vill du vara med i år? Kontakta oss.

Läs mer på nykopingsguiden.se/nykopingsfestdagar

Midvinterfest 

Midvinterfest i Nyköping – med godbitar från det sörmländska skafferiet. 

Midvinterfesten äger rum i slutet av januari och lyfter fram våra gastronomiska aktörer i Nyköping och Sörmland. Lokala restauranger, matproducenter och butiker visar upp och säljer sina fina råvaror. På Stora torget skapas en stämningsfull miljö med bodar, halmbalar, underhållning och mysig ljussättning. 

Läs mer om evenemanget på nykopingsguiden.se/midvinterfest

Nyårspromenaden

Avsluta året med en skön nyårspromenad. Följ hundratals marschaller längs med ån, förbi Nyköpingshus och Stora Torget. Träffa glada människor och besök aktörerna utmed vägen. 

Läs mer på https://nykopingsguiden.se/nyar

Scensommarkväll

Magiska musikaliska möten i historisk miljö. Upplev folk- och världsmusik och känn historiens vingslag på Nyköpingshus borggård när julikvällens mörker sänker sig.

 

Tarabband; kritikerrosat och bejublat band som startades 2008 av irakisk-egyptiska Nadin Al Khalidi och svenska Gabriel Hermansson i Malmö som även fått stort genomslag på den internationella världsmusikscenen och turnerat i bl a Egypten, Marocko, Jordanien, Malaysia och USA. Utsågs till Årets band på Folk -och världsmusikgalan 2017. Sångerna är hämtade både från traditionella arabiska sånger och bandets egna kompositioner.

Medverkande: Nadin Al Khalidi – sång, saz, mandola 
Gabriel Hermansson – gitarr, mandola, kör
Cassius Lambert – bas, kör
Filip Runesson – violin
Valter Kinbom/ Fredrik Gille alternerande på slagverk, kör

Kom Å Se

Visning av kortfilmer utomhus vid Nyköpingsån. Ta med dig dina vänner, svep in dig i en filt och njut av sensommarkvällen! Ett samarrangemang med Film i Sörmland.

Live på Bio

I samarbete med Folkets Hus och Parker och Nyköpings teaterförening visas liveföreställningar från Metropolitan, Bolsjoj, National Theatre och Kungliga Operan på anrika Nyköpings Teater.  

Ta del av aktuellt program på nykopingsguiden.se/livepabio