Våra evenemang

Nyköpings Arenor arrangerar och producerar egna evenemang, men samordnar också alltifrån stora konserter, idrottsevenemang och konferenser, till träningsläger och föreläsningar på våra olika arenor. Vi har kompetensen och resurserna och gör alltid vårt bästa för att just du ska bli nöjd med ditt evenemang hos oss!

Här följer ett urval av de evenemang som Nyköpings Arenor gör från ax till limpa i samarbete med föreningar, organisationer och näringslivet. Vi kan hjälpa dig med projektledning, marknadsföring och genomförande. 

Försommarfest och Park till Park

Försommarfest i hamnen i juni och Park till Park i augusti är två nya evenemang som utvecklats utifrån Nyköpings Festdagar. Sommaren 2022 vald tusentals besökare valde att delta i arrangemangen - bara Gripsholmsparken hade över 6000 besökare.

Evenemangen är fyllda av lokal mat- och dryckeskultur, artistuppträdanden, massor av roliga aktiviteter för barn och unga och gratisaktiviteter för familjer. 

Nyköpings Arenor projektleder med allt vad det innebär från bokningar av evenemang och scenuppträdanden till att ordna polistillstånd. Vi tar även hand om marknadsföring av dagarna och ser till att alla går man ur huse.

Läs mer på Nyköpingsguiden - Sommarstad

Midvinterfest 

Midvinterfest i Nyköping – med godbitar från det sörmländska skafferiet. 

Midvinterfesten äger rum i slutet av januari och lyfter fram våra gastronomiska aktörer i Nyköping och Sörmland. Lokala restauranger, matproducenter och butiker visar upp och säljer sina fina råvaror. På Stora torget skapas en stämningsfull miljö med bodar, halmbalar, underhållning och mysig ljussättning. 

Läs mer om evenemanget på nykopingsguiden.se/midvinterfest

Nyårspromenaden

Avsluta året med en skön nyårspromenad. Följ hundratals marschaller längs med ån, förbi Nyköpingshus och Stora Torget. Träffa glada människor och besök aktörerna utmed vägen. 

Läs mer på https://nykopingsguiden.se/nyar

Scensommarkväll

Magiska musikaliska möten i historisk miljö. Upplev folk- och världsmusik och känn historiens vingslag på Nyköpingshus borggård när julikvällens mörker sänker sig.

Kom Å Se

En ljummen sommarkväll är som gjord för visning av kortfilmer utomhus. Ta med dig dina vänner, svep in dig i en filt och njut av sensommarkvällen invid Nyköpingsån! Ett samarrangemang med Film i Sörmland.

nykopingsguiden.se/komase/

Live på Bio

I samarbete med Folkets Hus och Parker och Nyköpings teaterförening visas liveföreställningar från Metropolitan, Bolsjoj, National Theatre och Kungliga Operan på anrika Nyköpings Teater.  

Ta del av aktuellt program på nykopingsguiden.se/livepabio

Live på Bibblan

Ett samarrangemang med Biblioteket, Barnkulturcentrum och Kulturskolan som på ett enkelt sätt tillgängliggör live-upplevelser för en bredare målgrupp än den som kanske vanligtvis går på kulturevenemang i Nyköping. Genom att erbjuda programmet på en annan plats än de traditionella kulturscenerna i stan kan det skapas oväntade och spännande kulturmöten. 

Här kan du läsa mer om evenemanget och aktuellt program  nykopingsguiden.se/livepabibblan/