Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Ebba Forsberg

Torsdag 21/11 2024 , kl. 19:30 - 21:00

Pris: 395 kr Köp
Pris: 395 kr
En av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet

Ebba Forsberg har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1997 med eget material, som gavs ut av Madonnas skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. 

Under sin karriär har Ebba växlat mellan egna låtar och vackra och ömsinta tolkningar och det är med kärlek, smakfullhet en av landets bästa röster tar hand om Mikael Wiehes omsorgsfulla översättningar.

Den senaste plattan ”Ebba Forsberg – Live” som bestod av eget material kom 2023.

Det är svårt att placera in Ebba i ett musikaliskt fack. Man får nog vända sig till det kaliforniska sjuttiotalet och Jackson Browne för att hitta gemensamma nämnare med sitt komplexa och insiktsfulla melodisnickrande. 

Det blir en oemotståndlig musikalisk resa med allt från debuten ”Been There” till Ebbas gripande tolkningar av Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Waits.

Musiker/Ångmaskinen: Johan Aronsson, Marcus Holm, Rey-Ove Karlén, Lars Mattsson

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Ångmaskinen Musikproduktion

Plats: Nyköpings Teater

Adress: Teaterparken, 611 31 Nyköping

Kommande datum

  • Torsdag 21/11 2024
    19:30 - 21:00