Live på bio - Barberaren i Sevilla

Scen ur Barberaren i Sevilla

Lördag 31/05 2025 , kl. 19:00 - 22:30

Pris: Vuxen 275kr, ungdom upp till 26 år 225kr
Rossinis sprudlande komedi Barberaren i Sevilla har alltid varit en enorm publiksuccé.

Biljettsläpp 28 augusti kl.10.00

Rossinis sprudlande komedi Barberaren i Sevilla blev utbuad vid premiären 1816 men har därefter blivit en enorm publiksuccé. Den unga operastjärnan Aigul Akhmetshina gör huvudrollen i livesändningen på bio den 31 maj.

Rossinis välslipade skatt överlevde en ökänt katastrofal premiärkväll år 1816 för att bli vad som kanske är världens mest populära komiska opera. Den levande humorn och de eleganta melodierna har glatt publiken hos varje generation i två århundraden. Flera av operans mest igenkännliga melodier har blivit en stor del av operavärlden. Barberaren i Sevilla hade premiär på Teatro Argentina i Rom år 1816.

Den ryska mezzosopranen Aigul Akhmetshina har huvudrollen som den temperamentsfulla hjältinnan Rosina tillsammans med den amerikanske tenoren Jack Swanson som hennes hemliga älskade greve Almaviva.

Moldaviska barytonen Andrey Zhilikhovsky spelar Figaro, den geniala barberaren från Sevilla, med ungerska basbarytonen Peter Kálmán som Dr. Bartolo. Den ryska basen Alexander Vinogradov är Don Basilio, som kompletterar huvudensemblen.

Giacomo Sagripanti dirigerar Bartlett Shers vilda produktion.

 

Föreställningens längd: 3tim 30min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Nyköpings Teater

Adress: Teaterparken, 611 31 Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 31/05 2025
    19:00 - 22:30