Sunlight Hotel Conference & Spa

Bild till verksamhet: Sunlight Hotel Conference & Spa0
Nytorget 7, Nyköping 0155-20 50 00

Nyköpings största hotell-, konferens- och SPA-anläggning. Sunlight är berättelsen om hur en gammal tvålfabrik från början av 1900-talet förvandlats till ett högklassigt hotell.

Vissa säger att det var på grund av det stundande kriget, några skyllde på det grå vädret, andra hävdar såklart något annat. Det vi i allafall vet med all säkerhet är att någon, någon gång på det tumulta 20-talet, tog ett beslut att flytta den gamla Merseyside-fabriken till nya äventyr i ett svenskt litet köping mitt emellan allt, där står vi än idag. Nära till nästan allt.

Mycket har hänt under åren, ljudet av stämpelklockorna har tystnat men pulsen och flödet av människor och livsöden blomstrar vidare. Så visst, du står i en gammal tvålfabrik, vilket vår kulturmärkta skylt på taket och även namnet såklart skvallrar om. En skylt som nu mer symboliserar ett varmt välkomnande för alla typer utav människor från allsköns horisonter. Men skylten och fabriksåren är en annan historia.

Nyköpings största hotell- konferens- och SPA-anläggning. Sunlight är berättelsen om hur en gammal tvålfabrik från början av 1900-talet förvandlades till ett högklassigt hotell. Känn övernattning med spa redan idag.

Hos oss är varje stund en del av något större

Sedan stämpelklockorna i fabriken tystnade har vi svidat om till en familjedriven pärla och tillflyktsort i industrimiljö där du kan koppla av och njuta av livets goda. 150 + ljusa, luftiga och omsorgsfullt inredda rum, skapta för att drömma stort och sova gott, bjuder på guldkant. Varje rum bär på karaktär som speglar miljön runt omkring oss och det finns ett rum för alla. Vill du unna dig lite extra kan du njuta av vår avkopplande spa-anläggning, fartfylld go kart bana eller njuta av en fyrklasad vinupplevelse med lokala smaker på vår restaurang Klara.

Sunlights SPA-lounge

Hos oss är kontrasterna mellan elementen inte en motsättning, utan snarare en dans som förenar och balanserar. Den kall is fontänen möter det varma eldiga, där bastuns glödande stenar möter den svala poolens djup. Där värme och kyla utmanar varandra i en kamp om balans. Luften är fylld av olika dofter, där friskheten från naturen möter vår industriella och historiska arkitektur. En plats där du kan känna dig hel och harmonisk, där du kan låta elementen leda dig till en djupare känsla av välbefinnande. Så låt kontrasternas dans omfamna dig och ta dig med på en resa mot avkoppling och inre balans. Skapa minnen och upplevelser som kommer att följa dig långt efter att du lämnat vår oas.

Beläget i stadens nyfikna gamla industriområde vet vi inte hur långt parallellerna mellan andra spirande kulturområden är men vi vågar påstå att en ny våg har fått grepp om de gamla fabrikskvarteren.

Go Sunlightning hos oss – där njutning möter avkoppling och kreativitet

Hotellreception öppen 24 h varje dag.

Se recensioner på Tripadvisor!

Välkommen till Sunlight - Nyköpings största hotell! 

Faciliteter

  • Bussparkering
  • Hiss
  • Parkering
  • Parkering för rörelsehindrad
  • Rullstolsanpassat
  • Skötrum
  • RWC
  • Wifi