Koordinaten

Järntorget 7, Oxelösund 0155-383 50

Ett allaktivitetshus i hjärtat av Oxelösund

Allaktivitetshuset Koordinaten erbjuder upplevelser för stora och små med ett modernt bibliotek, konstgallerier, konserter, teaterföreställningar och fritidsgård. Här finns service i form av konsumentvägledning, turistbyrå och ett kommuncenter där du har en väg in till kommunens verksamheter och tjänster. På Koordinaten kan du köpa biljetter till de flesta evenemangen i Nyköping och Oxelösund och här finns också ett populärt café. 

Bibliotek
I Koordinatens öppna och ljusa bibliotek är barnen i centrum. För de vuxna finns det lugna läs- eller studieplatser längre in i lokalerna, bland annat ett tyst rum.  I biblioteket kan du låna böcker, e-böcker, ljudböcker, film, musik, tidningar och tidskrifter. Biblioteket har flera internetdatorer att surfa eller studera vid och LAN-datorer för barn och unga spela på. I biblioteket finns tillgång till gratis WiFi. Här hittar du också Oxelösundsrummet med litteratur om Oxelösunds historia.

Musik på Koordinaten
Följ med ut på spännande, musikaliska äventyr bortom allfartvägarna! På Kultur och fritids konsertscen möter du nationella och internationella toppmusiker i en intim och personlig miljö. Här råder spelglädje och lekfullhet, bredd och kvalitet!

Konst och utställningar
Koordinaten erbjuder konstupplevelser och utställningar för alla åldrar och intressen. Här finns två gallerier samt ett utställningstorg i biblioteket. Galleri K är det större av de två gallerierna och används främst till utställningar av etablerade konstnärer och större, turnérande utställningar samt lekutställningar för barn.
Galleri O är vårt lilla galleri för utställningar med lokal anknytning.

Fritidsgård
På fritidsgården är alla skolungdomar från klass 3 och upp till 17 år välkomna. Här kan man spela spel, biljard, pingis, Xbox eller bara hänga med sina kompisar. För den som är intresserad av teater, film, foto, dans, musikproduktion eller att spela i band så finns det lokaler och personal som hjälper till. Fritidsgårdens besökare är förstås välkomna att lämna egna förslag på aktiviteter.

Öppettider

Öppet året runt med vissa avvikelser kring helgdagar.
Måndag - torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag 10-14
Söndag 12-15

Faciliteter

  • Hiss
  • Hjärtstartare
  • Kafé
  • Rökfritt
  • RWC
  • Wifi

Tillgänglighet

Gratis wifi. Hiss och handikappanpassade lokaler och toaletter. Hörslinga finns i Eventsalen.