Architecture of Violence

Dansare från danskompaniet Jaberi Dance Theatre

Lördag 14/09 2024 , kl. 19:00 - 20:00

Pris: 270kr, pensionär och arbetssökande 165kr, barn och ungdom upp till 16 år 60kr
Se fantastisk dans med danskompaniet Jaberi Dance Theatre från Kanada.

Denna nya samtida dansteaterproduktion utforskar teman som tvångsförflyttning och det arkitektoniska våldets inverkan på vanliga människors liv. Ursprungligen inspirerad av koreografens personliga erfarenheter som flykting och krigsöverlevare, är produktionen en intim titt på hur vi interagerar med byggda miljöer och vad de avslöjar om dagens sociala och politiska händelser.

Architecture of Violence är en produktion som utvecklas i samarbete mellan Jaberi Dance Theatre och Scenkonst Sörmland och presenteras under temat ”frihet och gränser” som en del av säsongen 2024. Verket är ett samarbete mellan kanadensiska och svenska konstnärer och framförs av tre dansare och inkluderar integrerad ljusdesign och en minimalistisk estetik.

JABERI DANCE THEATRE

Jaberi Dance Theatre (JDT) är ett prisbelönt Torontobaserat kompani som skapar samtida performancekonst. JDT är kända för sina fängslande berättelser, starka bilder och ett arbetssätt som är djärvt, suggestivt, poetiskt med en förmåga att blanda aktuell dans och politik.

ROSHANAK JABERI

Roshanak Jaberi är koreograf, regissör, performer, filmskapare och producent. Hon är också en av grundarna av Jaberi Dance Theatre i Toronto, Kanada. Med en karriär som sträcker sig över 25 år har hon skapat över 30 verk inom flera konstnärliga discipliner och har medverkat i många dans- och teaterproduktioner. Hon är en konstnär som experimenterar med ett brett spektrum av uttrycksformer och arbetar i gränslandet mellan performance och politik.

KREATIVT TEAM

Dansare - Mio Sakamoto, Mairead Filgate, Anna Borràs

Koreograf, direktör, koncept - Roshanak Jaberi (Kanada)
Koreograf, kreativ rådgivare - Karen Kaeja (Kanada)
Kompositör, ljuddesign - Jukka Rintamäki (Sverige)
Scengraf, kostymdesign – TBA
Ljusdesign - Arun Srinivasan

 

Föreställningens längd: 1tim, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor i samarbete med Scenkonst Sörmland

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 14/09 2024
    19:00 - 20:00