Nötknäpparen

Balettdansös som dansar med en julgran i bakgrunden. Text i bild: Nutcracker Christmas ballet

Fredag 13/12 2024 , kl. 19:00 - 21:00

Pris: 670kr, barn och ungdom upp till 18 år 570kr, grupper med minst 4st biljetter 570kr
Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförs av ukrainska balettstjärnor

En vacker saga om unga Claras äventyr, Nötknäpparens prins, full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. I dag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.

Dansens universella språk är förståeligt utan översättning. Scenen kommer att presentera historien om en tjejs bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont där kärleken vinner.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Det är precis platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar.

Nötknäpparen är idealisk som en första balett för barn att bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning!

Produktionen av klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. 

 

Föreställningens längd: 2 tim, inkl. paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Kultur for Folket

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Fredag 13/12 2024
    19:00 - 21:00