Tanter bakifrån, springande i badkläder mot vattnet

Gör din topp 5-lista

Att ha en topp 5-lista att dra upp ur rockärmen när en vän eller någon på stan frågar vad den ska hitta på i Nyköping, är smart. Du blir snabbt en expert som gärna lotsar besökare rätt!

Som hjälp på traven har vi skapat en topp-5-lista på vad du kan tänka på om du ska göra en topp-5-lista - enkelt, eller hur? 

  • Prova dig fram! Ta årstiden i akt och ge dig ut med familjen eller vännerna för att testa vad som platsar på just er topp-5-lista.
  • Lista det som flest kommer fråga om först! Det kanske är restauranger, caféer, aktiviteter, museum, saker att göra med barn… ja du fattar.
  • Låtsas att en besökare från någon annan plats stannar till och frågar dig vad som är typiskt för Nyköping. Vad svarar du då?
  • Tänk dig in i andras skor, men ändå i dina egna såklart. Vad skulle du inte vilja missa om du kom till Nyköping. Vad skulle du vilja bära med dig efter ett besök här?
  • Följ Nyköpingsguiden på Instagram och Facebook. Där kommer vi publicera flera Nyköpingsbors topp-5-listor. Kanske hittar du någon ny favorit att själv upptäcka bland dem?

 

När du är klar - vill du dela med dig av dina topp 5 i Nyköping?

Om du vill vara en av de Nyköpingsbor som syns här på webben och i Nyköpingsguidens och Nyköpings kommuns kanaler, kontakta Maria Säfverblad via e-post

 

Gå tillbaka till startsidan