Aikido Academy Nyköping

Aikido
Aikido
Svedelius väg 7, Nyköping 0704088617

Vi tränar Aikido vilket är en traditionell kampkonst från Japan!Är du sugen på att träna besök vår hemsida www.svenskalag.se/aikidoacademynykoping

Aikido Academy Nyköping är en kampkonstklubb som tränar traditionell kampkonst i arten Aikido. Vi har funnits i Nyköping sedan 2006. Klubben har en huvudklubb i Norrköping vilken leds av Sensei Torbjörn Johansson. Torbjörn har lång erfarenhet inom aikido och föreningslivet och blev även utsedd till årets föreningsledare 2019 av Norrköpingskommun. 

Vad är Aikido?

Aikido är en japansk kampkonst utvecklad av Morihei Ueshiba (1883-1969). Under sitt liv kom Morihei Ueshiba att studera ett flertal av de gamla och klassiska kampmetoder som utvecklats av de japanska samurajerna. Av det han lärt sig utvecklade han en egen syntes baserad på principer om hur man harmonierar med ”krafterna”. Därmed skapade han en ny stridskonst som döptes till Aikido ”vägen till harmoni med universums krafter”.

Självförsvar

De tekniker som tränas är väl fungerande självförsvarstekniker, utprovade och förfinade under flera hundra år. Men först och främst handlar självförsvar om människans inre. Människor som är trygga i sig själva behöver inte söka konflikter, utan istället minskar riskerna för att hamna i onödiga och destruktiva sådana. Människor som lever i harmoni med sig själva och med andra individer, har egentligen inte något behov av självförsvar. Men träningen ger mycket mer än enbart självförsvar. Förutom att utvecklas fysiskt som t.ex. smidighet, styrka, koordination och kondition, ger träningen också en ökad koncentration och en bättre uppfattningsförmåga.

Inga tävlingar

Man kan inte tävla i aikido. Aikido skall tränas som kampkonst/metod och med aikidons speciella egenart i att ta till vara på anfallarens kraft i attacken, för själva utförandet av försvarstekniken. Det finns även praktiska samt filosofiska/principiella anledningar till varför det inte förekommer tävlingar i aikido. Den praktiska anledningen är att i tävlingar måste man ha regler och ta bort farliga tekniker, vilket medför att man inskränker träningen till en mycket liten del av själva kampkonsten. Den filosofiska och principiella anledningen är att aikido är en defensiv kampkonst, dvs. att man enbart ska använda aikido i syfte att försvara sig.

Kan alla träna aikido?

Alla kan, oavsett kön, ålder, tränad eller otränad, ta del av undervisningen i aikido. De enda begränsningar som finns är de som du själv sätter upp. Det är också du som är måttstocken för din personliga utveckling – ingen annan!

Öppettider

Onsdagar 19.00 - 20.30 (ungdomar & vuxna fr.13 år)

Söndagar 17.15 - 18.15 (barn 7 - 13 år)

Söndagar 18.30 - 19.30 (ungdomar & vuxna fr. 13 år)

Faciliteter

  • Hjärtstartare
  • Kontantfritt
  • Parkering
  • RWC