Oxelösund Fyrvaktarbostaden

Femörehuvud, Oxelösund 0155-383 50

Den fantastiska Fyrvaktarbostaden på Femöre i Oxelösund består av två hus med 6 respektive 4 sängplatser.

Fyren är numera nedlagd och inne i den gamla fyrvaktarbostaden längst ut på klippkanten finns möjligheten att ha övernattningar, konferenser, familjesammankomster, dop, bröllop, utställningar, kurser eller andra aktiviteter.

Fyrvaktarbostaden består av två rum om ca 16 m² vardera och ett kök. Här finns elvärme och elbelysning. En trappa upp finns en vind och två små sovrum på 11 m² (4 sängar) och 7 m² (2 sängar), dvs totalt 6 sängplatser. Det finns stolar och bord till 20–25 personer. Köket är utrustat med bänkspis med ugn, kaffebryggare, mikro, kylskåp och vattenkokare. Glas, porslin, bestick, några uppläggningsfat, kokkärl, stekpanna och TV-kannor finns också. I ett av uthusen finns en mulltoa. För konferensändamål finns whiteboardtavla. Tag med vatten liksom egna lakan, örngott, handdukar och servetter.

Fyrbiträdesbostaden är ca 15 m² med ett litet kök och ett litet rum med en våningssäng och en bäddsoffa med 2 sängplatser, dvs totalt 4 sängplatser. Elvärme och elbelysning finns, och det lilla köket är utrustat med kokplattor, kylskåp, mikro, kaffebryggare och porslin för fyra personer. I ett av uthusen finns en mulltoa. Tag med vatten liksom egna lakan, örngott, handdukar och servetter.

Mulltoa i separat byggnad som delas av båda stugorna. Vatten saknas och måste medtagas. Rökning är inte tillåten inomhus.

Priser:

Fyrvaktarbostaden 800 kr/dag och 1100 kr/dygn och Fyrbiträdesbostaden 600 kr/dygn.

Tider:

Dygnshyra gäller 10:00 - 09:00 och Daghyra 10:00 - 24:00. Under tiden juni-augusti endast dygnshyra.

Stugorna kan bokas var för sig eller tillsammans.

Här kan du själv göra en bokningsförfrågan för Fyrvaktarbostaden och Fyrbiträdesbostaden.

 

Öppettider

Hela året