Palstorp äventyrsgård och skogsby

Bild till verksamhet: Palstorp äventyrsgård och skogsby0
Bild till verksamhet: Palstorp äventyrsgård och skogsby1
Bild till verksamhet: Palstorp äventyrsgård och skogsby2
Palstorp 1, Nyköping 076-780 62 44

Ett skogsäventyr för hela familjen. På Palstorp finns hinderbanor, skogsfrisbeegolf, linbanor, Tildas naturstig, utegym, korvgrillning vid lägerelden och mycket mer.

Palstorp äventyrsgård och skogsby är ett skogsäventyr för hela familjen. 

Klättra i hinderbanor i olika svårigheter för små och stora. Tävla i skogsfrisbeegolfen eller terrängfotbollsgolfen. Balansera dig fram på slackline. Lär dig mer om skogens djur längs Tildas naturstig. Besök någon av våra utställningar för att lära dig mer om våra djur, insekter eller fåglar i naturen. Utmana varandra i klurigheter i lekladan. Ge dig själv en stunds yoga och avslappning längs yogastigen. Väck intresset för kartor på orienteringslabyrinten. Grilla korv och marshmallows runt lägerelden och mycket mer. Nyhet 2023 är Pukkins sagostig och Tildas naturstig 2.0 

Vill ni förlänga ert familjeäventyr hos oss på Palstorp?
Då kan du boka in en natt i anknytning till äventyrsgården. Vi har skogsbyns stugor, två trädtält, ett hängmatterum, tältplatser och ställplatser. Så förhoppningsvis hittar du något som passar just er. 

I skogsbyn på Palstorps bergssluttning bort du i enkla och lekfullt byggda stugor. Skogsbyn har ett härligt utomhuskök under tak med vedeldad bakugn, vedspis och grill. Ett tips är att baka din egen smaskiga skogspizza i vår vedeldade bakugn. I skogsbyn finns även vår vedeldade skogsbastu. Till den har vi utvecklat en härlig basturitual för bästa avkoppling och avslappning. Njut kring lägerelden. Se månen och stjärnorna på natthimlen. Känn lugnet i skogen och hör fåglarnas kvitter på morgonen. 

Palstorps trädtält är ett glampingalternativ för 2 personer där du njuter av en skön säng (120 cm bred) som hänger skönt mellan tre träd. Utsikten från våra trädtält är skogens magiska vy och utanför finns en skön sittplats. Här är skogens lugn påtaglig. Lagar mat gör man vid någon av äventyrsgårdens lägerplatser. Man har tillgång till skogsbastun för skönt värmande avkoppling. 

Palstorps hängmatterum med upp till fyra hängmattor har trädens kronor som tak. Regnar det så finns såklart tarp att sätta upp som skydd. Det finns även ett utrymme under tak där man kan sitta och fika, hänga upp sin väska och kläder. Även här är skogens närhet och lugn påtaglig.  Lagar mat gör man vid någon av äventyrsgårdens lägerplatser. Man har tillgång till skogsbastun för skönt värmande avkoppling. 

Tältplats inne på äventyrsgården och tillgång till dess lägerplatser. 

Ställplats i anknytning till parkeringen på Palstorp. Tillgång till äventyrsgården och dess lägerplatser. 

Välkomna!

Öppettider

Öppet under maj-oktober se www.palstorp.se för aktuella tider.

Faciliteter

  • Butik/kiosk
  • Barnvänligt
  • Husdjur välkomna
  • Kafé
  • Parkering
  • Rökfritt
  • Skötrum