Sävö gårdscafé och stugor

Bild till verksamhet: Sävö gård - stugor och gårdscafé 0
Sävö 1, Västerljung 073-201 01 24
Fler bilder
Sävö gårdscafé och stugor
Sävö gårdscafé och stugor
Sävö gårdscafé och stugor

Upplev den sörmländska skärgården med alla möjligheter till friluftsliv. Vandra utmed leder, bada från klippor och klappa lamm. Bo i stuga eller gästhus och fika på Sävö gårdscafé.

Vi arrenderar och driver Sävö gård. Sävö är ett naturreservat där betesdjur håller markerna öppna. På sommaren strövar får och kor fritt på ön.
Vi hyr ut stugor och rum i gästhuset på Sävö gård både hela veckor och enstaka dagar. Det går att hyra stugorna året runt men det finns bara värme i en av dem och då en enkel vedspis.  

Sävö gårdscafé 
Det finns inga affärer på Sävö men under sommarens högssäsong, sex veckor, driver vi Sävö gårdscafé där du kan få frukost, matiga lunchmackor och kaffebröd. Vi serverar lokala produkter från gården - som rökt fårkött, ägg och grönsaker - efter tillgång.
Gårdscaféet är inrymt i jordens vackraste skärgårdshemman. Sävö gård ligger som i en liten gryta i skydd för vind. Här skiner oftast solen, men blir det regn och rusk tar du bara din kopp och kliver in i cafédelen i det gamla magasinet.
2021 höll vi öppet 27 juni - 8 augusti, alla dagar 9-17. Nu har vi stängt men öppnar åter sommaren 2022. Välkomna då!
Sävö gårdscafé

Stugor
Våra stugor finns vid Boholmsviken (sju bäddar) på Sävös östra del och stuga vid Lägerplatsen (sex bäddar) på öns norra del. Enkel standard.
Stugor Boholmsviken och Lägerplatsen

Gästhus på Sävö gård
I vårt gästhus på Sävö gård hittar du rum med lite mera lyx. Här finns badrum med både dusch och toalett, kök med spis och kylskåp och ett stort allrum. Gästhuset ligger mittemot boningshuset på gården och alldeles intill Sävö gårdscafé. 
Gästhuset på Sävö gård

Coronautbrottet  - boende, transport och gårdscafé
Precis som andra företag påverkas Sävö gård, och våra gäster, av det pågående coronautbrottet. Vi håller öppet - läs om hur vi jobbar med boenden, transporter och gårdscafé under denna tid: 
Så här hjälps vi åt för att minska smittspridningen

Att ta dig till Sävö
Från Källviks brygga finns det olika sätt att ta sig ut till Sävö. Länstrafiken i Sörmland kör turer vissa dagar, skärgårdstrafiken. Med en kanot eller kajak tar det bara tio minuter från Källviks brygga till Sävö. Eller ta kontakt med oss på Sävö gård så ordnar vi så att du kommer ut till oss.

Öppettider

Naturreservatet är alltid öppet. Boenden och café se texten och följ länkarna för mer information.

Faciliteter

  • Husdjur välkomna
  • Kafé