nyköpingsguiden.se
Sävö gård - friluftsliv och uthyrning av stugor och rum i gästhus
Sävö gård - friluftsliv och uthyrning av stugor och rum i gästhus
Sävö gård - friluftsliv och uthyrning av stugor och rum i gästhus

Sävö gård - friluftsliv och uthyrning av stugor och rum i gästhus

Upplev den sörmländska skärgården med alla möjligheter till friluftsliv. Vandra utmed lederna, bada från klipporna och klappa lamm. Bor gör du i våra stugor eller i vårt gästhus.

Vi arrenderar och driver Sävö gård. Sävö är ett naturreservat där betesdjur håller markerna öppna. På sommaren strövar får och kor fritt på ön.

Vi hyr ut stugor både hela veckor och enstaka dagar. Det går att hyra stugorna året runt men det finns bara värme i en av dem och då en enkel vedspis. Från och med 30 april 2020 hyr vi även ut rum på Sävö gårds gästhus. 

Coronautbrottet  - boende, transport och gårdscafé
Precis som andra företag påverkas Sävö gård, och våra gäster, av det pågående coronautbrottet. Vi håller öppet - läs om hur vi jobbar med boenden, transporter och gårdscafé under denna tid: 
Så här hjälps vi åt för att minska smittspridningen

Gårdscafé
Det finns inga affärer på Sävö men under tiden 27 juni till 9 augusti (2020) driver vi ett gårdscafé där du kan få frukost, matiga lunchmackor och kaffebröd.
Sävö gårdscafé


Stugor
Våra stugor finns vid Boholmsviken (sju bäddar) på Sävös östra del och stuga vid Lägerplatsen (sex bäddar) på öns norra del. Enkel standard.
Stugor Boholmsviken och Lägerplatsen


Gästhus på Sävö gård
I vårt gästhus på Sävö gård hittar du rum med lite mera lyx. Här finns badrum med både dusch och toalett, kök med spis och kylskåp och ett stort allrum. Gästhuset ligger mittemot boningshuset på gården och alldeles intill Sävö gårdscafé. 
Gästhuset på Sävö gård


Att ta dig till Sävö
Från Källviks brygga finns det olika sätt att ta sig ut till Sävö. Under sommarsäsongen kör vandrarhemmet turer. Länstrafiken i Sörmland kör också turer vissa dagar, så kallad kompletteringstrafik. Med en kanot eller kajak tar det bara tio minuter från Källviks brygga till Sävö. Om du inte får tag på någon transport – ta kontakt med oss på Sävö gård så försöker vi ordna så att du kommer ut.

Öppettider

Alltid öppet