Nyköpingshus & Slottskrogen

Bild till verksamhet: Nyköpingshus & Slottskrogen1
Bild till verksamhet: Nyköpingshus & Slottskrogen2
Nyköpingshus, Vallgatan 2 Nyköping 0155-211770

Vi bedriver restaurang-, kultur & nöjesverksamhet samt tar även emot konferens-, bröllops- & festvåningsbokningar.

Med konceptet Slottskrogen breddar Nyköpingshus, Konferens, Festvåning, Restaurang & Catering verksamheten till fler publika evenemang. Redan under sommaren 2021 kommer det att presenteras liveunderhållning tillsammans med mat och dryck på nya uteserveringen Slottsgården och när hösten kommer så flyttar verksamheten in på slottet. Förbokningar av grupper (t ex konferenser, bröllop & fester) kommer fortfarande att vara möjlig.

Slottskrogen

Slottskrogen blir Nyköpings nya nöjes- och kulturscen med flera arrangemang per vecka som löper över hela året. Några arrangemang blir återkommande men det kommer även att dyka upp mycket nytt och spännande i kalendariet.

Under sommarhalvåret kommer verksamheten att vara i Slottsgårdens uteservering och under vinterhalvåret flyttar Slottskrogen in på slottet. Med det nya konceptet vill vi skapa en plats att umgås för den mognare publiken, något som vi känner har saknats i Nyköping under en lång tid.

Historiska kulturupplevelser

På Slottskrogen kombineras levande underhållning och kulturföreställningar med showmenyer lagade på lokalproducerade och ekologiska råvaror samt noga utvalda dryckespaket.

Under sommaren 2021 kommer vi att presentera flera olika dinnershower; bland annat vår egenskrivna och populära show ”Krig, fred och kärlek på Nyköpings slott” som framförs av lokala artister samt ”En tribute till Marie Fredriksson” som framförs av den rutinerade sångkvartetten Jamladies. Fler dinnershower kommer att presenteras inför hösten/vintern 2021.

Vill man få en riktigt historisk upplevelse på Nyköpingshus så kommer vi att arrangera Gästabudskvällar med tidsenlig mat och underhållning under hela sommaren. Under juli månad kommer vi att samarbeta med Teater Sörmland och erbjuda en Gästabudsmiddag i kombination med Gästabudsspelet som hålls på borggården. Biljetter kommer att säljas bl.a. via Nyköpings Turistbyrå och Gästabudets hemsida.

Liveband och partykvällar

Tillsammans med Nyköpings Jazz- & Bluesförening planerar vi att fylla scenen med jazz- & bluesband ett par kvällar i månaden. Så snart restriktionerna tillåter arrangemang med dans kommer vi att bjuda upp till dans- & partykvällar. Det kommer att finnas husband med spännande gästartister ett par kvällar i månaden. Under dessa kvällar kommer vi att erbjuda en kvällsmeny i restaurangen.

Öppettider

Öppet vid evenemang samt vid förbokning.

Faciliteter

  • Husdjur välkomna
  • Parkering
  • Parkering för rörelsehindrad
  • Rullstolsanpassat
  • RWC
  • Wifi