"Atmosfären i kyrkorna juletid är helt magisk."

Som inflyttare från storstadsliv tycker Marie att hon verkligen har hittat hem i Nyköping. Här finns lugnet i naturen, gammal historia och unika små butiker.

Just naturen är en viktig del av Maries liv och hon spenderar gärna tid med familjen ute på äventyr i skog och mark.

- Jag är en naturmänniska som älskar att vara utomhus och vandra, grilla och plocka svamp. I Nyköping finns allt det nära och på så många fina platser. Gisesjön är en klar favorit, där kan jag vandra i skogen eller grilla över öppen eld alla årstider.

Ett annat intresse är historia och kultur, något Marie upplever att Nyköping verkligen bjuder på. Här känner hon historiens vingslag både i stan och på landsbygden. Runstenar, slott och kyrkor är något som lockar hennes uppmärksamhet lite extra.

- Jag besöker gärna någon av alla vackra kyrkor i och runt Nyköping, särskilt runt jul. Atmosfären i kyrkorna juletid är helt magisk. Att bara sitta och lyssna och känna lugnet på en julotta eller Luciakonsert har blivit en tradition.

Hållbarhet är viktigt för Marie och hon väljer hellre återbruk än att köpa nytt. Det är i just återbruk som hon oftast hittar de bästa fynden. Det finns mycket nytt att skapa med redan använt material, menar hon.

- Det känns mer personligt, som att det finns en själ i materialet som får leva vidare. Mitt absoluta favoritställe för att hitta fina, återbrukade saker är Stugan vid vägen. Miljön där är alltid varm och välkomnande och bemötandet är fantastiskt. Stugan har öppet nästan hela året, vilket är en himla tur för mig!